Bonenburg Collectief

Over Intech
Installatieburo

Intech Installatieburo is een Nederlandse specialist in industriële automatisering, machinebouw en machineveiligheid. We helpen de maakindustrie hun productiecapaciteit te vergroten, arbeidsintensieve processen te automatiseren, de arboveiligheid van en rondom machines te optimaliseren, en machinestilstand te verminderen. Dit doen we in Nederland, Duitsland en België.

Intech Installatieburo
levert maatwerk

Maatwerk is ons uitgangspunt in alles wat we doen. Of we nu uw elektrotechnische installatie reviseren, uw PLC software (her)programmeren, of een complete industriële installatie voor u ontwerpen en bouwen. Intech Installatieburo richt zich op uw specifieke productieproces, en uw uitdagingen in productieautomatisering of procesoptimalisatie. Daar bedenken en realiseren we effectieve maatwerk oplossingen voor.

Intech Installatieburo: engineers in maatwerk

Full service industriële automatisering en machinebouw

Intech Installatieburo heeft alle specialismen in eigen huis om uw project turnkey op te leveren. Ons team van WTB- en elektro engineers, (safety) PLC programmeurs, WTB monteurs en elektro installateurs ontwerpt, fabriceert en installeert innovatieve machines in de maakindustrie. Dit doen we met vakmanschap, pragmatisme en persoonlijke aandacht voor u, uw operators en uw productieproces.

Projectmanagement met persoonlijke aandacht

Bij Intech Installatieburo geloven we in de kracht van alles-in-eigen-hand. Ons bedrijf staat in Bergharen, bij Nijmegen (NL), en wij werken met een team vaste medewerkers. U werkt dan ook met één partij gedurende het hele project, en dat is Intech Installatieburo. Wij zijn uw vaste aanspreekpunt en projectmanager, ook als wij voor de realisatie van uw project met toeleveranciers samenwerken. Zo weet u altijd bij wie u terecht kunt en u bent ervan verzekerd dat uw Intech gesprekspartner alle ins en outs kent.

U krijgt efficiënt en persoonlijk projectmanagement dankzij onze aanpak van full service dienstverlening, één vaste aanspreekpartner, en korte communicatielijnen. Ons Intech-team werkt altijd zo – hoe groot of klein uw project ook is.

Partners in project-realisatie

Partnerschap staat centraal in onze manier van werken. We doorlopen elke projectfase samen met u en stemmen deze met u af. Zo volgt u nauwgezet het projectverloop. En kunt u tussentijds aanpassen. Of u nu één dienst of al onze diensten nodig heeft, voor eenvoudige en voor complexe vragen.

Kortom: efficiënt projectmanagement met persoonlijke aandacht

 

Met Intech Installatieburo krijgt u:

  • maatwerk oplossingen die passen bij uw productieproces en operators
  • een innovatieve business partner
  • degelijk projectmanagement met 1 vast aanspreekpunt
  • robuuste machines en robots

Sinds 2018 geeft Franc van den Berg en zijn 3-koppige management-team leiding aan Intech Installatieburo. In ons management-team werken alle disciplines (elektro, wtb, en montage) samen, zodat we integrale maatwerk-oplossingen realiseren op een efficiënte manier.

Met zijn team van 20 medewerkers bedenkt en levert Franc innovatieve oplossingen voor effectieve, werkbare industriële automatisering en machineveiligheid. Intech Installatieburo levert altijd maatwerk : elke oplossing – machine, robot, besturingskast, etc. – wordt voor het unieke productieproces in uw fabriek bedacht en gemaakt.

Ambitie

Franc begrijpt de uitdagingen waar industriële ondernemers voor staan: kostenefficiënt produceren, automatisering, digitalisering en robotisering voor een consistente productkwaliteit, en tegelijkertijd flexibel blijven en voldoen aan de vele eisen voor verantwoord ondernemen. Zijn ambitie is om de maakindustrie te helpen hun productiecapaciteit te optimaliseren met behoud van een werkbaar proces voor de operators.

Wij hebben onze eigen fabriek in Nederland, en richten ons voornamelijk op de markten in de BeNeLux en Duitsland. Met alle disciplines in eigen huis bent u verzekerd van onze full-service dienstverlening en korte communicatielijnen om uw project te realiseren.

Intech Installatieburo is opgericht in 1994 door Harry van Heumen, elektrotechnicus in hart en nieren. Begonnen als onderhouds- en storingsmonteur voor installaties in de grofkeramische industrie, zag Harry de vraag naar maatwerk oplossingen bij zijn klanten toenemen. Bestaande elektrotechniek in de fabriek voldeed niet altijd meer aan de groeiende behoefte om de productiecapaciteit of het proces te verbeteren, en standaard oplossingen waren niet het beste antwoord.

Steeds meer maatwerk

Dankzij Harry’s creativiteit en branchekennis werd hij steeds vaker gevraagd om maatwerk vernieuwingen te bedenken en te produceren. De dienstverlening van Intech Installatieburo breidde zich uit met elektro engineers, werktuigbouwkundige engineers en plc programmeurs. Intech Installatieburo had nu alle expertises in huis om industriële automatisering en machinebouw te realiseren. En heeft dat tot op de dag van vandaag: een full service industriële automatiseerder, die maatwerk engineering realiseert, industriële machines bouwt en turnkey installeert.

Van oorsprong sterk in de grofkeramische industrie is de klantenkring van Intech Installatieburo sinds 1994 uitgebreid naar vele andere sectoren binnen de ‘zware maakindustrie’. Denk aan de palletindustrie, beton- en papierindustrie. Onze robuuste machines en expertise richten zich op alle branches waar hoog-volume, zware bulkgoederen worden geproduceerd.

Nieuwe directeur-eigenaar

Zo’n 25 jaar later wilde Harry zijn bedrijf overdragen, om zich te kunnen richten op andere bezigheden. In 2018 heeft Franc van den Berg het bedrijf mogen overnemen.
Samen met zijn team van zo’n 20 medewerkers van WTB- en elektro engineers, PLC programmeurs, WTB monteurs, elektro installateurs, en interne ondersteuning, zet Franc zich in om innovatieve machines voor de maakindustrie te bedenken en te realiseren. Dit doen we met vakmanschap, pragmatisme en persoonlijke aandacht.

De toekomst van de techniek ligt bij de jeugd. Zij moeten de mogelijkheid hebben om in hun eigen omgeving techniekonderwijs te kunnen volgen. Intech ondersteunt de scholen en de leerlingen in technische opleidingen met praktische (werk)ervaringsplaatsen. In de regio Maas en Waal, en in de omgeving Wijchen/Nijmegen zijn we daarom actief betrokken bij verschillende belangenorganisaties, zoals:

Vrienden van Techniek Maas en Waal

Techlokaal Maas en Waal

Sterk Techniek regio Rijk van Nijmegen

We verwelkomen stagiairs graag als zij met hun MBO onderwijs zijn begonnen. Voor leerlingen van BBL-onderwijs bekijken we graag de mogelijkheden.