Bonenburg Collectief

Industriële machinebouw & robots

Intech Installatieburo produceert in de eigen werkplaats maatwerk industriële machines en robots voor industriële toepassingen. Van een enkele industriële robotarm tot een complete installatie die verschillende productieprocessen automatiseert – we ontwerpen en maken alles op maat.

Materiaal en afwerking van onze machines zijn robuust. Ook in intensieve productie-omstandigheden, zoals een hoge vochtigheid of vervuiling, blijven onze machines en industriële robots operationeel.

Industriële machinebouw

De mechanische engineers van Intech Installatieburo bouwen de industriële machines volgens de Solid Works bouwtekeningen, die we met u zijn overeengekomen. De stalen onderdelen kopen we meestal gesneden en gezet in. Daarmee lassen en construeren we de machines verder in onze eigen werkplaats. We bouwen de machines, en voorzien ze van bekabeling, aandrijving, pneumatiek en hydrauliek – een mooi samenspel tussen onze mechanische en elektrische specialisten. We testen de machines en maken ze daarna klaar voor transport naar de klant.

Ons team bouwt alles op bij de klant. En in nauwe samenwerking met de PLC programmeurs nemen we de machine vervolgens in bedrijf. Intech Installatieburo heeft een team met alle disciplines in huis, en werkt niet met projectinhuur-krachten. Dat borgt onze kwaliteit, en u heeft een duidelijk aanspreekpunt: uw Intech-projectleider.

Kenmerkend voor onze machines

  • zijn robuust : geschikt om onder zware of vervuilende omstandigheden te werken
  • zijn eenvoudig te bedienen : met duidelijke en intuïtief vormgegeven bedieningsschermen en/of knoppen
  • maken slim gebruik van moderne technologie: gecombineerd met robots, sensoren, encoders, fotocellen, benaderingsschakelaars, vision, laser, etc.
  • zijn compleet : inclusief kettingbaantransport, transportbanden, afvalbanden, veiligheidshekwerken, etc.

Machinebouw van Intech Installatieburo is altijd maatwerk. En we fabriceren uiteraard volgens geldende ISO- en NEN-normen, en de Machinerichtlijn.

Onze machines zijn geschikt voor: grondstofbereiding, productie, transport, palletisering en productieproces optimalisatie.

Robottechniek

Al sinds het begin van deze eeuw integreert Intech Installatieburo robottechniek in haar automatiseringsoplossingen voor klanten. We ontwerpen, produceren en installeren industriële robots die werkzaamheden verrichten die operators voorheen vaak uitvoerden, zoals het tillen of verplaatsen van zware grondstoffen.

Bij robottechniek gaat het vaak om specifiek en innovatief maatwerk. Dat is de kracht van Intech Installatieburo. We kennen de productieomstandigheden en de eisen die gesteld worden aan de installaties. We zijn innovatief en creatief. En combineren dit tot een robuuste robot-oplossing die lange tijd functioneert.

We hebben al verschillende grijpers ontwikkeld, die specifieke door de klant gevraagde handelingen kan uitvoeren. Het merendeel van alle ‘machinale pakketten’ in Nederland wordt inmiddels gestapeld met robots en klemmen van Intech Installatieburo.

Voorbeelden van onze industriële robots en robotarmen vindt u op Klemmen en Tangen.

Media

Klik op de foto of video voor een vergroting.