Bonenburg Collectief

Engineering, installatie & oplevering

De werktuigbouw- en elektro engineers van Intech Installatieburo bedenken de oplossingen om uw productieprocessen verder te automatiseren. Of het nu gaat om capaciteit vergroten, arbeidsintensieve processen automatiseren, productkwaliteit verbeteren of machinestilstand verminderen. Ons team van elektromonteurs, mechanische monteurs en plc programmeurs installeren en leveren turn-key op.

 

Werktuigbouwkundige engineeringteam

Elektro engineering

Intech Installatieburo heeft een eigen elektrotechnisch engineering team in huis. Onze technisch tekenaars en engineers bespreken met u uw projectdoelen en de technische mogelijkheden. Vervolgens ontwerpen ze een maatwerk elektrotechnisch plan. Soms volstaat het om de machinebesturing gedeeltelijk te vernieuwen, soms moet die compleet vervangen worden.

De elektrische hardware engineering en de besturing ontwerpen wij zelf. De elektrische tekeningen worden gemaakt in EPLAN. Deze tekeningen krijgt u van ons, desgewenst in EPLAN zelf. Daarmee beschikt u altijd over de elektrotechnische specificaties van uw installatie, in hardcopy en digitale vorm, als naslagwerk.

Bekijk video:

Werktuigbouwkundige engineering

Onze werktuigbouwkundige ingenieurs ontwerpen en bouwen machines en installaties in SOLID WORKS. Van eenvoudige grijpers en transportbanden om fysiek handenarbeid te verminderen tot complete installaties met gebruik van industriële robots die een volledig productieproces automatiseren.

Op een plattegrond van de productiesituatie in uw fabriek tekenen we de nieuwe installatie. Zodra u akkoord bent met dit eerste ontwerp, werken we in nauw overleg met u deze plattegrond verder uit en maken we een 3-D ontwerp van de installatie. Wij hechten grote waarde aan een goede samenwerking met onze klanten, zeker in deze creatieve ontwerpfase. U wordt uitgenodigd om bij Intech Installatieburo op locatie te komen, zodat we gezamenlijk op onze speciale beeldschermen de ontwerp-installatie van alle kanten kunnen bekijken en eventuele aanpassingen real-time kunnen laten zien. De 3-D modellen kunnen we met u delen in bewerkbaar PDF-formaat, zodat u zelf kunt spelen met het ontwerp. Ook bespreken we een plan voor onderhoud van de installatie en vervanging van slijtgevoelige onderdelen.

Samenwerking
In deze cruciale beginfase van uw project vinden wij het belangrijk dat er bij u, en uw achterban van betrokkenen, draagvlak is voor het ontwerp van de nieuwe installatie. In het persoonlijke contact tussen uw team en dat van Intech Installatieburo maken we graag gebruik van uw inzichten en geven we u een toelichting op onze overwegingen, voordat u definitief besluit. Gedurende deze en volgende projectfasen vindt er nauw overleg plaats tussen alle betrokkenen, en sparren we veelvuldig met u over de beste oplossing voor uw vraag.

Elektrotechnische installatie

De elektrotechnische installatie en de besturing van de machines en robots is essentieel in het proces van industriële automatisering. Van oudsher is Intech Installatieburo een elektrotechnisch installatiebureau dat kind aan huis is als installateur en storingsmonteur bij onze industriële klanten.

Door de jaren heen hebben we onze klanten voor hun machinebesturing begeleid van relaistechniek naar moderne (Safety-)PLC besturing. Vandaag de dag zijn onze elektro- en PLC collega’s aan het werk voor tal van klanten met het vervangen van besturingen, het vernieuwen en instellen van besturingen voor complexe installaties, het plaatsen van LED-verlichtingen, het omprogrammeren van drogerijbesturingen met als doel energiebesparing, en meer.

Inbedrijfstelling

Vóór de inbedrijfstelling op uw locatie stellen we uw machine op in onze eigen montage-werkplaats en doorlopen we samen met u een FAT (factory acceptance test). Na een geslaagde test wordt de machine bij u op locatie geïnstalleerd. Deze installatie en oplevering is teamwork: elektromonteurs en mechanische monteurs verzorgen samen met de PLC programmeur de daadwerkelijke ingebruikname, voeren samen met u een SAT uit (site acceptance test), en verschaffen een gebruikshandleiding en instructie aan uw operators en onderhoudsdienst.

Machineveiligheid

Machineveiligheid en arbeidsveiligheid gaan nauw samen in een productieomgeving. De standaard machine-veiligheidsfuncties zijn vaak ontoereikend om de machineveiligheid rondom uw installatie aan te passen aan úw situatie. Intech Veiligheidshekwerken biedt integrale oplossingen op maat voor mechanische en elektrische machineafscherming (veiligheidshekken, lototo sloten en meer) en PLC programmering voor het totale werkproces rondom uw installatie. Onze veiligheidssystemen zijn praktisch en werkbaar voor uw operators, en verstoren uw productieprocessen minimaal.

KEURINGEN & INSPECTIES
Intech Installatieburo voert de volgende keuringen en inspecties uit:

 • NEN 3140 Keuring van handgereedschap
 • NEN 3140 Keuring van uw elektrische installaties
 • NEN 3140 Thermografische Inspecties

VEILIGHEIDSHEKWERKEN EN MACHINEAFSCHERMING
Intech Veiligheidshekwerken ontwerpt, produceert en installeert een compleet palet aan machineafschermingen. Ons assortiment bestaat uit produktonderdelen die op elkaar zijn afgestemd en voldoen aan hoge kwaliteitseisen, zoals de machinerichtlijn, en ISO en NEN veiligheidsnormen. De veiligheidshekwerken worden in onze eigen fabriek in Nederland geproduceerd. In onze elektrowerkplaats bouwen wij zelf maatwerk besturingskasten, inclusief Safety-PLC. Aanvullend maakt Intech Installatieburo gebruik van kwalitatief hoogstaande componenten zoals: 

 • Sick lichtschermen
 • Sick veiligheidsloten
 • Sick veiligheidschakelaars
 • Componenten van Lfm, Leuze, Fraba, Pilz, Eaton, etc.
 • Fortress Interlocks sloten
 • Intech veiligheidshekwerken en (schuif-)deuren
 • Hikvision Turbocamera’s zonder netwerkvertraging
 • Etc.

Op Machineveiligheid vindt u uitgebreide informatie over onze machineafschermingen en veiligheidshekwerken. 

Media

Klik op de foto of video voor een vergroting.