Bonenburg Collectief

Besturingstechniek & PLC programmering

Om uw productieproces efficiënt en kosteneffectief te laten verlopen, is goed-ingerichte machinebesturing essentieel. Intech Installatieburo ontwikkelt en installeert besturingssoftware en hardware, en zorgt voor gedegen koppelingen tussen uw systemen. Wij leveren maatwerk besturingstechniek en PLC programmering van uw machinebesturing. Want elk productieproces is uniek. Dankzij onze maatwerk automatiseringsoplossingen zijn functionaliteit en performance van uw machines optimaal op elkaar afgestemd.

Machinebesturing

In onze eigen elektrowerkplaats bouwen wij maatwerk besturingskasten. Van kleine besturingskasten tot megaformaat met meer dan 250 motorgroepen. Als elektrotechnisch installatieburo van origine is Intech Installatieburo volledig thuis in alles wat met elektrische machinebesturing te maken heeft. Al sinds 1994 bouwen wij besturingspanelen en schakel-verdeelinrichtingen op maat, incl. kabelassemblage, en onderhouden we deze voor klanten in de maakindustrie.

Onze elektro engineers werken met EPLAN. Wij geven onze technische tekeningen uit EPLAN graag aan u mee, zodat u altijd beschikt over de elektrotechnische specificaties van uw machine of installatie. Ook als het Intech Installatieburo-team niet bij u aanwezig is.

Voor de bouw van onze besturingskasten gebruikt Intech Installatieburo alleen kwalitatief hoogstaande componenten zoals:

  • Rittal besturingskasten en EB Boxen
  • Siemens componenten
  • Siemens S7 (safety) PLC, vaak 1500 serie
  • SEW Frequentieregelaars, type Movidrive 61B of Movitrac-C
  • Componenten van Lfm, Leuze, Fraba, Pilz, Eaton, etc.

PLC programmering

De computer, de PLC, vormt het hart van iedere machinebesturing. Onze PLC programmeurs zijn verantwoordelijk voor het programmeren van de computers die de installatie aansturen en laten functioneren. Zij zijn de specialisten die nadenken over alle handelingen die een machine moet uitvoeren en alle uitzonderingen die daarbij kunnen voorkomen.

Welke handelingen moeten in welke volgorde en onder welke voorwaarden uitgevoerd worden? Uw besturingssoftware regelt dat. De PLC gebruikt hiervoor de input van sensoren, lasers, schakelaars, e.d. en geeft vervolgens ‘opdrachten’ aan de verschillende motorgroepen, machines, etc. Al die informatie moet worden samengebracht in de besturingssoftware.

Onze PLC programmeurs hebben niet alleen IT-kennis maar begrijpen ook de productieprocessen in de maakindustrie. Hun creatieve inlevingsvermogen in ‘wat – als’ scenario’s en oplossingsgerichtheid maken hen tot waardevolle, inhoudelijke expert voor uw besturingssoftware.

Ook de bedieningsschermen (de HMI’s) worden door onze PLC programmeurs vormgegeven. Ons uitgangspunt is altijd, dat deze schermen eenvoudig en intuïtief moeten zijn, ‘fool proof’. Alle machine-operators, ook de buitenlandse, moeten zonder al te veel toelichting de machine kunnen bedienen.

Media

Klik op de foto of video voor een vergroting.