• Nederlands
  • Deutsch

Veiligheidspoorten

U zult het vast herkennen. U loopt door uw bedrijfshal en overal rijden heftrucks op hoge snelheid met pallets heen en weer. Dat moet natuurlijk ook, een hoge doorloopsnelheid is wenselijk om uw klanten snel te kunnen bedienen. Tegelijkertijd vraagt u zich af hoe lang dit nog goed gaat zonder ongelukken.
Als voetganger ben je continue op je hoede voor snel naderende heftrucks. Het lijkt wel of je nergens meer veilig kunt lopen.


Voor dit probleem heeft Intech de perfecte oplossing gevonden!

Wij leveren sinds kort een programma veiligheidspoorten voor oversteekplaatsen voor heftruck routes. Natuurlijk zijn deze veiligheidspoorten voor nog veel meer probleemvraagstukken inzetbaar. Dit zorgt ervoor dat de werkvloer in uw bedrijf overzichtelijker, maar vooral veiliger word voor zowel de heftruckchauffeurs als voor de voetgangers.

Er zijn verschillende uitvoeringen in veiligheidspoorten leverbaar, namelijk:
 

-     Laag beveiligde oversteekplaats

 
 

De poorten afgebeeld in de “Laag beveiligde oversteekplaats” zijn bedoeld om optisch duidelijk aan te geven om niet over te steken. De poorten zijn open te duwen en gevaar van beknelling is onmogelijk door een instelbare koppelbegrenzing op de aandrijving.

-     Volledig beveiligde oversteekplaats

 
 

De poorten afgebeeld in de “Volledig beveiligde oversteekplaats” zijn bedoeld om het de voetganger onmogelijk te maken zich in het afgeschermde gebied te begeven. De poorten zijn (optioneel) vergrendelbaar waardoor deze niet zijn open te duwen. Gevaar van beknelling is onmogelijk door een instelbare koppelbegrenzing op de aandrijving.

Op deze wijze kan bijvoorbeeld ook worden voorkomen dat een voetganger ongewenst in een zone terecht komt waar een draaiende machine in bedrijf is. Integratie in een volledig automatisch werkende productiemachine behoord dus ook tot de mogelijkheden. Denkt u bijvoorbeeld aan het oversteken van een lange palletbaan, een traversewagen of het werktraject van een onbemand AGV voertuig.

Bediening

De bediening van de poorten kan op verschillende manieren worden uitgevoerd. Hieronder beschrijven wij enkele voorbeelden. Zo is het mogelijk om door voetgangers een “oversteek aanvraag” te doen door het bedienen van een drukknop. In de rustsituatie is de oversteekplaats voor de voetgangers gesloten. Na het bediening van de drukknop zullen, na het op rood springen van stoplichten voor heftrucks, de poorten zich openen voor voetgangers.Na een instelbare tijd sluiten de poorten zich vanzelf.

Een andere mogelijkheid is te werken met een voertuig detectielus in de grond. In de rustsituatie is de oversteekplaats voor voetgangers geopend. Na het bediening van de detectielus door een voertuig zullen, na het op rood springen van stoplichten, voor de voetgangers, de poorten zich sluiten, waarna het voertuig kan passeren.

Maatwerk

Omdat onze beveiligingshekwerken en poorten uit eigen fabriek komen kunnen wij maatwerk leveren volledig toegespitst op uw wensen. Ook voor wat de bediening of aansturing van de poorten betreft zijn wij in staat om alle denkbare oplossingen voor u uit te werken.


Klik hier voor ons pdf bestand met onze volledige onderdelenlijst.

 

Meer weten? Mail naar: sales@intech-installatieburo.nl