• Nederlands
  • Deutsch

Tunnelovenwagen (TOW) transport

Intech Installatieburo gaat een volledige Tunnel Oven Wagen transport (TOW) installeren.

In het kort: In een steenfabriek worden stenen gebakken met behulp van een Tunnel Oven Wagensysteem (TOW). Deze TOW's rijden in een bepaalde volgorde door de fabriek. Ze starten bij het belaadstation en worden de TOW's beladen met het ongebakken product. Vervolgens rijden ze over een droog spoor naar de oven waar het product gebakken wordt. Na het bakken rijdt de wagen over een ander spoor weer terug naar het ontlaadstation.


Om deze TOW's automatisch te transporteren, en ze op de goede sporen te laten rijden, bouwt Intech-installatieburo een volledig TOW systeem. Zowel het electra gedeelte als de werktuigbouwkundige installatie is volledig ondergebracht bij Intech Installatieburo. De installatie wordt Turn Key opgeleverd. 

 

 
 

Voor het transporteren van de TOW maakt Intech installatieburo gebruik van een kabeltransport. Dit transport bestaat uit een aandrijfunit, een keerunit en een transporthondje. Dit transporthondje is voorzien van een meeneempal die de TOW's over de sporen transporteert. Aan het einde van de sporen zorgt een traversewagen ervoor dat de TOW's van het ene naar het andere spoor wordt getransporteerd.
 

 

Meer weten? Mail naar sales@intech-installatieburo.nl