• Nederlands
  • Deutsch
Toekomstbestendig ondernemen

Toekomstbestendig ondernemen

Voor u als klant en uiteraard ook voor onszelf is duurzaamheid een belangrijk onderwerp. Liever spreken wij over ‘toekomstbestendig’ ondernemen. Hoe kunnen wij onze klanten ondersteunen om waarde te blijven toevoegen aan hun producten op een manier die door de maatschappij gewaardeerd wordt?

Dit zijn belangrijke vragen die ons bezig houden en in het antwoord op deze vragen neemt energiebesparing een belangrijke plaats in. Wij ondersteunen onze klanten bij het verminderen van het energieverbruik bijvoorbeeld door middel van het hergebruik van restwarmte voor het drogen van stenen en dakpannen en het aanleggen van energiezuinige verlichting. Een oplossing die wij bieden is het implementeren van een mede door Intech ontwikkelde manier van puls pauze stoken in periodieke ovens.

Voor ons is tevens de duurzame inzetbaarheid van medewerkers een belangrijk aandachtspunt. Met onze klanten denken wij mee over het verbeteren van de arbeidsomstandigheden waardoor de medewerkers langer en gezonder kunnen werken. Concreet betekent dit dat wij zoveel mogelijk zwaar en repeterend werk automatiseren (robotiseren).

Veiligheid voor de medewerkers en bezoekers van fabrieken is belangrijk. Onze machines beschikken vanzelfsprekend over CE Markering en in het ontwerp wordt gestreefd naar het minimaliseren van risico’s. Samen met onze klanten wordt de machine geïnstalleerd en voorzien van veiligheidsmaatregelen om ongevallen te voorkomen. Intech  is gespecialiseerd in veiligheidshekwerken, deursloten met toegangsaanvraag en gecontroleerde afschakeling van de machines, lichtschermen met en zonder muting, oversteekplaatsen, etc. Intech is ook uw partner voor het verhogen van het veiligheidsniveau in bestaande situaties. Hierbij kunt u denken aan het testen van de noodstoppen, het afschakelen van machines in de hoofdstroom, plaatsen van hekwerken met toegangsaanvraag, inspecties van de elektrische installaties, etc.

Innovatie is een belangrijk aandachtspunt. Samen met onze klanten loopt Intech voorop in de handling en toepassing van steenstrips. Naast de automatisering van de productie en de handling van de strips, naar en uit de ovens, zijn wij ook partner bij het gerobotiseerd toepassen en lijmen van steenstrips op isolatieplaten. Het mes snijdt hierbij aan twee kanten, minder zwaar keramisch materiaal en meer isolatie.